Home Made Proteinella = Domaća Proteinella


(Scroll down for recipe in English)

Domaća nuttella s dodatkom proteina gotova za 15-ak minuta. 

Meni bi ovo bilo sasvim dovoljno da se odmah bacim na pripremu, ali mene ne treba uvjeravati kad je nuttella u pitanju. Ova je domaća verzija po mom mišljenju puno ukusnija od kopija koje možete pronaći u trgovinama, a po sastavu je daleko bolja i od originala. Ne sadrži šećer, gluten, soju ni palmino ulje te umjesto >13% lješnjaka sadrži oko 50% lješnjaka i čak 23 grama proteina na 100 grama namaza. 

Bogat okus lješnjaka i čokolade se odlično slaže s bilo čim što vam se nađe pri ruci, a možda ipak najbolje sa žlicom. :)

Recept

za oko 15 porcija (porcija = 1 žlica)

150 g lješnjaka
3 mjerice proteina okusa lješnjaka*
50 ml kokosovog ulja
20 g kakaa
1 čžl sjemenki vanilije

*Možete koristiti i protein okusa čokolade ili vanilije.

U pećnicu zagrijanu na 200°C staviti lješnjake i peći ih 10-ak minuta (nakon 5 minuta provjeriti stanje i protresti protvan kako ne bi zagorjeli). Izvaditi lješnjake, ostaviti ih da se malo ohlade, a zatim ih umotati u čistu kuhinjsku krpu i protrljati kako bi se uklonila opna.

U blenderu usitniti lješnjake dok ne postanu kremasti (ako se teško melju, dodati malo kokosovog ulja), te im dodati proteinski prah, kakao, sjemenke vanilije i kokosovo ulje. Miksati dok se ne sjedine svi sastojci. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.


Gotovu proteinellu prebaciti u staklenku i čuvati na sobnoj temperaturi do posluživanja. Poslužiti s bilo čim ili konzumirati direktno iz staklenke.

U slast!

Kalorijska vrijednost: 
116 kcal

Proteini: 
7 g

Masti: 
9 g

Ugljikohidrati (Šećeri):
2 g (0 g)

Dijetalna vlakna: 
1 g

Bogato željezom i kalcijem.



Home Made Proteinella

Rich hazelnut chocolate spread - just like nuttella, but with 50% hazelnuts, 23% proteins and without any sugar, soy, gluten and palm oil.

Recipe

for about 15 servings (serving = 1 tablespoon)

150 g hazelnuts
3 scoops protein powder, hazelnut flavor*
50 ml coconut oil
20 g cacao powder
1 tsp vanilla seeds

*You can use chocolate or vanilla flavor as well.

Bake hazelnuts for 10 minutes in an oven preheated to 200°C, and then leave to cool slightly. Wrap them in a clean kitchen towel and rub to remove skin.

Blend hazelnuts until creamy (if it takes too long add a bit of coconut oil) then add protein powder, cocoa, vanilla seeds and coconut oil. Mix until all the ingredients are united. Leave to cool to room temperature.

Transfer the finished proteinella into a jar and keep it at room temperature until serving. Serve on/with anything, or eat it straight out of the jar.

Enjoy!

Caloric value: 
116 kcal

Proteins: 
7 g

Fats: 
9 g

Carbohydrates (Sugars):
2 g (5 g)

Fiber: 
1 g

High in iron and calcium. 




Facebook

Instagram

Popularni postovi